AKUPUNKTUR

Akupunktur används både för att lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd. Några exempel där det anses att akupunkturen har god effekt är vid muskel- och ledsmärtor som spondylos, överbelastningssmärtor i bland annat ländrygg, artros samt vid postoperativa smärtor. Akupunktur är en symtombehandling och behandlar inte problemet i sig. Behandlingen görs för att minska de problematiska symtomen som påverkar hunden negativt. Akupunktur används därför ofta i kombination med en annan behandling, till exempel sjukgymnastik, massage eller en medicinsk behandling.

När jag behandlar hunden med akupunktur användas nålar som placeras på speciella punktur, kallade akupunkturpunkter, som finns i senor, muskler och bindväv. Då man placerar nålarna på dessa punkturer, skickas impulser från det området som behandlas till hjärnan och ryggmärgen. En känsla, som oftast beskrivs av människor som domnande, pirrande eller tryckande. Det kan antas att det är samma känsla för katter och hundar. Blodcirkulationen ökar i de ställena som nålarna placeras och kroppens egna morfin, endorfin, frisätts och det bidrar till att smärtan minskar. Akupunktur kan ha en mycket avslappnande effekt på muskulaturen och behandlingstiden vara runt 20 minuter och kan upprepas flera gånger.

Det finns många anledningar att prova akupunktur. Vissa av dessa som jag hjälper till vid är:

  • Stärker och förebygger immunförsvaret
  • Smärta och problem i rörelseapparaten (som muskler, ben och skelett)
  • Mentala problem (som aggressivitet, stress, oro etc.)

Akupunktur är en bra behandling de akupunktur ger få biverkningar. Dessutom gör akupunkturen att nedtrappningen av mediciner går snabbare, vilket underlättar för magen och det ger såklart djuret ett ökat välbefinnande. 

Jag använder mig av Seirin B-typ nålar från företaget Hegu som tillverkar både nålar för djur och människor.

Vid intresse av akupunkturbehandling är du välkommen att boka en tid genom att klicka på knappen nedan. Vill du ha mer information om vad jag kan göra för att hjälpa din hund eller dina hundar får du gärna höra av dig till mig.